Lunar Reconnaissance Orbiter

Lanserades i juni 19 kl 17:32 lokal tid (22:32 Italienska tid) från Cape Canaveral Atlas Centaur raket med två rymdskepp på väg till månen.
Den första sonden, Lunar Reconnaissance Orbiter har framgångsrikt in lunar omlopp vid 06:27 den 23 juni efter nästan 5 dagars resa.Den Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) kommer att kretsa på en höjd av 50 km (31 miles) i ungefär ett år. Dess uppgift är att samla in primära uppgifter för att förbereda en framtida lunar prospektering.
Framför allt kommer den LRO hitta intressanta platser för landning, lokalisera potentiella resurser (med särskild hänsyn till möjligheten att upptäcka vatten i form av is), för att karakterisera effekterna av långvarig exponering för strålning av månen. Det kommer också att ge data för att dra tredimensionella kartor över månens yta.
Bland de verktyg som står till LRO : s Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC), detta är sida tillägnad LROC och denna sida kommer att ingå bilder som erhållits genom LROC.

Den andra sonden, Lunar Crater Observation och Sensing Rymdfarkoster (LCROSS). LCROSS uppdrag är att leta efter spår av vatten. I detta syfte kommer sonden att följa den andra etappen av den missil som förde henne in i omloppsbana och kommer att krascha på månens yta. Effekterna av skräp och producera ett hål i månens jord. Sonden kommer att analysera skräpet och hålet i jakt på vatten. Kraschen i den andra etappen av missilen är planerad till oktober 9, 2009.


Dela


Lämna ett svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: