Inrättande av artificiellt liv

För första gången den skapades i laboratoriet av en cell med en konstgjord DNA som kan föröka sig. Resultaten av experiment som utfördes av amerikanska forskare Craig Venter, publicerades i den amerikanska vetenskapliga tidskriften Science . Venter har använt en bakterie som består av en enda cell, den Mycoplasma mycoides , inom vilken DNA var närvarande artificiellt byggd av Venter. De "nya" bakterier har kallats " Mycoplasma Laboratorium ".
Enligt Venter som är ett första steg för att bygga organismer med en DNA-specifik för särskilda uppgifter. Till exempel kan en organism som kan fånga koldioxid, eller ett organ som kan äta oljan bidra till att begränsa miljöskador i fall som olyckan vid BP-plattform utanför Louisiana.


Dela


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: