Intel, maxi böter på € 1060000000

Europeiska kommissionen har ålagt böter maxi onsdag en 1,06 miljarder euro till Intel för att införa strategier illegal handel .
Kommissionen skall i en not förklarar att "funnit att Intel har använt sig av två särskilda former av olagliga metoder. Först gav Intel helt eller delvis dolda rabatter till datortillverkare under förutsättning att skulle köpa hela eller nästan samtliga x86-processorer som de behövde.
Intel har också direktstöd till förmån för en större detaljhandelskedja, under förutsättning att den uteslutande sålde datorer med x86-processorer. Dessa rabatter och betalningar har faktiskt hindrade kunder och i sista hand konsumenterna vända sig till alternativa produkter. Det andra gjorde Intel direktstöd till datortillverkare för att stoppa eller försena lanseringen av specifika produkter som innehåller konkurrenter till x86 processorer och att begränsa försäljningskanalerna är tillgängliga för dessa produkter. Kommissionen fann att dessa metoder utgörs av Intel missbrukade sin dominerande ställning på x86-processorer marknaden som skadat konsumenterna i hela EES. Minska förmåga konkurrenter att konkurrera Intels agerande undergrävde konkurrens och innovation. "
Den europeiska konkurrenskommissionär Neelie Kroes sade att "Intel har skadat miljontals europeiska konsumenter genom att medvetet agera för att hålla konkurrenter borta från marknaden för datachips i många år. En kränkning så svåra och långvariga antitrustregler kan inte tolereras. "
Denna påföljd kommer efter en undersökning som varade 9 år. Den fina ska betalas inom tre månader och kommer att hamna i kassakistan i Europa, men Intel har redan meddelat att man kommer att överklaga inom 60 dagar till EG-domstolen.
De böter som ålagts Intel överstiger de böter på Microsoft i februari förra året.


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna ett svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: