Recession i Japan. Faldet af U. S. BNP, -3,8%Ifølge de officielle statistikker, japansk industriel produktion har haft en fald på 9,6% i december 2008 i forhold til den foregående måned. Ledigheden steg fra 3,9% i en måned til 4,4%, og steg med 16,9% i december i forhold til året, husholdningernes forbrug faldt med 4,6% i forhold til ti måneder siden. Eksperter anslår at der er et fald i BNP på 10% i sidste kvartal af 2008, slutter 30. marts. Japansk eksport har haft en tilbagegang på 35% i december.
Som rapporteret af finansielle daglige Nikkei, ville Toyota være at annoncere for første gang i de sidste 40 år (det sidste år med tab går tilbage til 1963), et tab på 400.000.000.000 ¥ (3,4 milliarder euro) i '2008-2009 regnskabsår, der slutter 30 marts sammenlignet med 150 milliarder forventet i december. Honda er en 90% fald i overskuddet sidste kvartal. I kriser, herunder den japanske elektronik-virksomheder, har Hitachi allerede annonceret en nedskæring på 7.000 arbejdspladser og et årligt tab på 5,8 milliarder euro, har NEC bebudet at skære 20 000 arbejdspladser.
Ifølge Bank of Japan, er den økonomiske afmatning forventes at vare to år.

Følsom situation i USA. Ii Bruttonationalproduktet (BNP) havde en nedgang på 3,8% i fjerde kvartal af 2008, den værste tilbagegang siden 1982. Selv om nogle havde forventet et fald endnu mere, -5/-5, 5%.


Aktie:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Efterlad en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: