Bank i Italien, den rika italienska hushåll uppgick till 9.500 miljarder

Enligt en undersökning av Bank of Italy brutto rikedomar i händerna på italienska hushåll i slutet av 2009 var uppskattades till cirka 9500 miljarder euro (9448 miljarder för att vara exakt), var nettoförmögenheten beräknas till 8,6 miljarder euro, cirka 350 000 euro per familj. Det välstånd i slutet av 2009 har ökat med 1 .1% från slutet av 2008, trots krisen perioden och motsvarar 5,7% av det globala välståndet.
Ungefär hälften av denna rikedom, 4,667 biljoner euro, består av fastigheter (lägenheter, mark osv.), Ungefär 196 000 euro per familj. Den 37,7% av denna rikedom, 3.561 biljoner euro, består av finansiella tillgångar.
Enligt denna studie är 44,7% av denna rikedom i händerna på 10% av hushållen, men eftersom en minskning från en tio år sedan då 10% av de rikaste familjerna hade 46,5% av den rikedom, medan 45% av mindre välbärgade familjer äger 10% av rikedom.

Vid utgången av 2008 i Italien nettoförmögenheten var lika 7,8 gånger brutto hushållens disponibla inkomster i Frankrike uppgick till 7,5, till 7,7 i Storbritannien, Japan och Förenta staterna att 7 till 4 , 8.

Italienska familjer är inte heller i skuld, jämfört med familjer i andra länder. Vid utgången av 2008 statsskulden italienska hushåll var lika med 78% av den totala disponibla inkomsten, medan Tyskland och Frankrike var denna siffra ca 100% i USA och Japan vid 130%.


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF

1 kommentar

1
Fredag, 22 april, 2011 - 10:11

[...] Bank i Italien, uppgick mängd italienska hushållen 9.500 miljarder [...]Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: