En växande BNP i euroområdet

Under första kvartalet 2010 för euroområdet och EU: s BNP ökade med 0,2% jämfört med föregående kvartal, eftersom den avslöjar en rapport från Eurostat . Jämfört med första kvartalet förra året BNP i euroområdet ökade med 0,6% i EU, tillväxten var 0,5%.

I Frankrike ökade BNP under det första kvartalet 2010 på 0,1% jämfört med föregående kvartal och en 0,2% under första kvartalet 2009. I Tyskland var BNP-tillväxten 0,2% jämfört med föregående kvartal och en 0,5% jämfört med första kvartalet 2009. I Storbritannien under första kvartalet 2010 BNP ökade med 0,3% jämfört med föregående kvartal, men minskade med 0,2% under första kvartalet 2009.
I Italien under det första kvartalet i år ökade BNP med 0,5% jämfört med föregående kvartal och med 0,6% under första kvartalet 2009.
I USA under det första kvartalet 2010 BNP ökade med 0,8% jämfört med föregående kvartal och med 2,5% under första kvartalet 2009. I Japan under första kvartalet Bruttonationalprodukten ökade dell1.2% jämfört med föregående kvartal och med 4,2% under första kvartalet 2009.

Under första kvartalet 2010 minskade hushållens konsumtionsutgifter med 0,1% i euroområdet och 0,2% i EU, efter att inspelningen är en ökning med 0,2% i båda områdena under föregående kvartal.
Investeringarna minskade med 1% i euroområdet och en 0,1 0,2% i EU (efter -1,3% respektive -1,6% under föregående kvartal). Exporten ökade med 2,5% i euroområdet och med 2,3% i EU (efter 1,7% respektive 1,9% under föregående kvartal). Importen ökade med 4% i euroområdet och med 3,4% i EU (efter 1,2% respektive 1,6% under föregående kvartal).

Inflationen beräknas till maj 2010 i euroområdet låg på en 0,6%, ökade med 0,1% jämfört med en 0,5% i april 2010.


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: