Hubble fotograferade kollisionen mellan två asteroider

Rymdteleskopet Hubble har lyckats fotografera, för första gången, en kollision mellan två asteroider.
Bilden , tagen i förra veckan, visade objekt som kallas P/2010 A2, och en lång svans av skräp. Initialt misstas för en komet är då sett som inte avger gaser såsom kometer som passerar nära solen avdunstar isen de ser de görs.
Astronomer har därför kommit till slutsatsen att svansen av skräp berodde på effekten mellan två asteroider som skulle ha kolliderat med en hastighet av 5 km / sek (15 000 km / h) eller ännu högre på ett avstånd av cirka 150 miljoner kilometer från jorden.

Var sällskaplig, Share!

Var sällskaplig, Share!


Lämna ett svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: