NASA har släppt den mest omfattande kartan markNASA i samarbete med det japanska ministeriet för ekonomi har utfärdat under de senaste dagarna den mest omfattande karta över jordens yta. Kartan täcker 99% av jordens yta.


Global Digital Elevation Model (GDEM) skapades med hjälp av bilder som samlats in från de 1,3 miljon japanska radiometer ASTER (Advanced rymdsensorer Thermal Emission och reflektion Radiometer) som sitter ombord på Terra rymdfarkost . På kartan de områden på låg höjd är representerade i lila, medellång höjd områden finns representerade i grönt och gult, är företrädda på hög höjd områden i orange, rött och vitt.
Kartan i TIFF-format kan laddas ner från denna adress.
Innan byggandet av denna kartan, kartan mer komplett än den som erhållits från Shuttle Radar Topografi uppdrag av NASA, som omfattade 80% av jordens yta.

Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: