Clash av satelliter i omloppsbana

Den 10 februari, två satelliter, en amerikansk och en rysk har drabbat samman i omloppsbana.
Den amerikanska satelliten var en del av Iridium-systemet (en grupp av satelliter för telekommunikation), medan satelliten var en rysk militär satellit (Kosmos-2251). Den konflikt skulle vara vid cirka 800 km i höjd.
Det skräp som följer av kollisionen mellan de två satelliterna kan gå att hitta andra satelliter som ryssar finns i närheten och skulle kunna utrustas med kärnreaktorer, enligt ryska källor påpeka. Risken är att någon konflikt mellan skräp härstammar från kollisionen och dessa satelliter kan leda till läckage av radioaktivt material i omloppsbana.
Istället bör det finnas någon risk att den internationella rymdstationen (International Space Station, ISS), som ligger i omloppsbana 430 km hög, riskerna är mycket större för Hubble Space Telescope som är 600 km i höjd.


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: