Bank van Italië, de Italiaanse vermogen van huishoudens bedroeg 9,500 miljard euroVolgens een onderzoek door de Bank van Italië bruto rijkdom in de handen van de Italiaanse families aan het eind van 2009 was geschat op ongeveer 9,5 biljoen (9448 miljard om precies te zijn), was het netto vermogen geschat op 8600 miljard euro, ongeveer 350 000 euro per gezin. De rijkdom aan het einde van 2009 is toegenomen met een 0,1% van het einde van 2008, ondanks de crisis periode en vertegenwoordigt 5,7% van de wereldwijde rijkdom.
Ongeveer de helft van deze rijkdom, 4667 miljard euro, bestaat uit onroerend goed (appartementen, land, enz..), Ongeveer 196 000 euro per gezin. De 37,7% van deze rijkdom, 3561 miljard euro, bestaat uit financiële activa.
Volgens deze studie, 44,7% van deze rijkdom is in handen van 10% van de huishoudens, maar omdat een daling in vergelijking met tien jaar geleden toen de rijkste 10% van de huishoudens 46,5% van de rijkdom bezit, terwijl 45% van de minder rijke families bezit 10% van de rijkdom.

Op het einde van 2008 in Italië, het netto vermogen is gelijk aan 7,8 maal het bruto besteedbaar inkomen van huishoudens in Frankrijk bedroeg 7,5, tot 7,7 in het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten 7-4 , 8.

Italiaanse families zijn ook niet in de schulden, in vergelijking met gezinnen in andere landen. Op het einde van 2008 het bedrag van de schuld van de Italiaanse huishoudens bedroeg 78% van het bruto besteedbaar inkomen, terwijl in Duitsland en Frankrijk dit cijfer was ongeveer 100% in de Verenigde Staten en Japan tot 130%.


Delen:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: