Groeien bbp in het eurogebied

In het eerste kwartaal van 2010 het BBP in de euro en de EU groeide met 0,2% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, omdat het laat zien een verslag van Eurostat . Ten opzichte van het vorig jaar eerste kwartaal bbp van het eurogebied groeide met 0,6%, groei in de EU waren 0,5%.

In Frankrijk groeide het BBP in het eerste kwartaal van 2010 van 0,1% ten opzichte van het vorige kwartaal en een 0,2% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009. In Duitsland, BBP-groei bedroeg 0,2% ten opzichte van het vorige kwartaal en een 0,5% over het eerste kwartaal van 2009. In Groot-Brittannië in het eerste kwartaal van 2010 groeide het BBP met 0,3% tegenover het voorgaande kwartaal, maar daalde met 0,2% ten opzichte van eerste kwartaal van 2009.
In Italië in het eerste kwartaal van dit jaar groeide het BBP met 0,5% tegenover het voorgaande kwartaal en 0,6% over het eerste kwartaal van 2009.
In de VS het BBP in het eerste kwartaal van 2010 groeide met 0,8% ten opzichte van het vorige kwartaal en met 2,5% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009. In Japan in het eerste kwartaal groeide het bbp dell1.2% ten opzichte van het vorige kwartaal en met 4,2% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009.

In het eerste kwartaal van 2010, consumptieve bestedingen van huishoudens daalde met 0,1% in de eurozone en 0,2% in de EU, na het opnemen van een stijging van 0,2% in beide zones in het voorgaande kwartaal.
De investeringen daalden met 1% in de eurozone en 1 0,1 0,2% in de EU (na -1,3% en -1,6% in het vorige kwartaal). De export steeg met 2,5% in de eurozone en met 2,3% in de EU (na +1,7% en +1,9% in het vorige kwartaal). Invoer steeg met 4% in de eurozone en met 3,4% in de EU (na +1.2% en +1.6% in het vorige kwartaal).

De inflatie wordt geschat voor mei 2010 in de eurozone kwam uit op een 0,6%, groeide met 0,1% ten opzichte van een 0,5% in april 2010.


Plaats op:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: