Intia on the Moon

Viikolla juuri päättynyt, Intia on lähettänyt ensimmäisen luotain Kuuhun. Kuten ilmoitti tiedottaja Intian avaruusjärjestön (ISRO, Indian Space Research Organisation) Intian Aditya luotain on laskeutunut kuun pinnalla at 16:04 (Italian aikaa) 14. marraskuuta.

Luotain oli jätetty 06:22 22. lokakuuta kyytiin Chandrayaan-1 raketti alustasta rannikon Srihakot, Eteläisen Intian Andhra Pradeshin, ja oli tullut kuurata 4. marraskuuta.

Päätavoitteena tehtävänä on harjoittamisesta isotooppia helium 3, erittäin harvinainen Maassa, mutta paljon haetaan jälkeen, koska se uskoo voivansa käyttää ydinenergian tuottamiseen.

Missio maksaa noin $ 80 miljoonaa. Ensimmäinen avaruusalus joka laskeutui Kuuhun oli venäläinen luotain "Luna 2" 12. syyskuuta 1959, on sittemmin nähnyt peräkkäin tehtäviä toiminut lähinnä Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton huipentui saapumisesta ensimmäiseen astronauttien kuun pinnalle 20. heinäkuu 1969, kun Neil Armstrong ja Edwin Aldrin, laskeutui Apollo 11 oli ensimmäinen miesten kuukävelyyn. Viime anturi, anturi ensimmäinen intialainen päästä kuuhun oli japanilainen luotain "Selene" käynnistyi syyskuussa 2007.


Jaa:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Jätä kommentti

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: