Kina BNP överskrider den av Tyskland

Enligt officiell statistik spridas revideringar för några dagar sedan, statistikkontoret i Peking, den nationella BNP (bruttonationalprodukt) i Kina under 2007 var cirka 25.700 miljarder yuan, eller ungefär 3,500 miljarder dollar.
Högre än BNP i Tyskland under 2007, som uppgick till 3300 miljarder dollar. På detta sätt, Kina skulle rankas trea i världen ranking för BNP efter USA och Japan, och framför Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Italien. Mycket långt borta är USA (BNP på 13.800 miljarder dollar år 2007) och Japan (BNP 4400 miljarder dollar år 2007).
Baserat på denna information, den kinesiska BNP år 2007 ökade med 13% jämfört med föregående år. Inledningsvis skall den årliga BNP-tillväxten beräknas i 11 .9%, sedan justeras till 13% efter revideringar av statistiken.
Omkörning Kina oro, men den nominella BNP, i förhållande till BNP per capita (BNP dividerat med hela befolkningen) Kina är fortfarande mycket långt från andra länder.

Den rangordning av den nominella BNP (baserat på uppgifter från Internationella valutafonden, Världsbanken och CIA) är tillgänglig på denna sida, rangordningen för BNP per capita är tillgänglig för denna sida.
denna sida av utvecklingen av BNP i G7-länderna på grundval av uppgifter från Internationella valutafonden.
denna sida kan hämtas från den italienska Statistisk årsbok 2007 produceras av ISTAT.

Liknande Post:

Aktie:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google
 • Live
 • YahooMyWeb
 • Technorati
 • OKNotizie
 • Diggita
 • Wikio IT
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • Facebook
 • BlinkList
 • blogmarks
 • description
 • Furl
 • MisterWong
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • SphereIt
 • Spurl
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Ma.gnolia
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Upnews

Lov en Svara

: Främmande:: Angel:: Arg:: Blink:: Rodna:: Glad:: Cool:: Cwy:: Devil:: Yr:: Ermm:: Ansikte:: Getlost:: Biggrin:: Happy:: Heart:: Kyssar:: Lol:: Ninja:: Nypa:: Pouty:: Sad:: Chockade:: Sick:: Sidled:: Silly:: Sova:: Smile:: Tungan:: Osäker:: W00t:: Wassat:: Whistle:: Wink:: Wub:

CAPTCHA image