Gaten zwarten geboren voor sterrenstelsels?

Volgens onderzoek dat in de afgelopen dagen tot 213esimo bijeenkomst van de American Astronomical Society , dat wordt gehouden van 4-08 januari in Long Beach, werden de gaten van de eerste sterrenstelsels geboren zwarten.
Tot nu toe werd aangenomen dat de relatie tussen de massa van de centrale verdikking van de melkweg en de massa van zwarte gaten in het centrum van de Melkweg was constant en gelijk aan ongeveer 700, ongeacht de grootte en de leeftijd van de melkweg.
Wanneer astronomen gebruik hebben gemaakt van radiogolven tot vier sterrenstelsels die teruggaat tot ongeveer 1-2 miljard jaar na de oerknal hebben ontdekt gaten zwarten die niet voldoen aan deze verhouding te analyseren. De massa van het centrale uitstulping van het stelsel in plaats van 700 keer de massa van zwarte gaten in het centrum van het stelsel was slechts 30 maal zoveel .
Een mogelijke verklaring voor deze discrepantie is dat de zwarten gaten eerst worden gevormd en de melkweg is gegroeid om hen heen, zei Chris Carilli, een onderzoeker aan de New Mexico National Radio Astronomy Observatory.
Een andere mogelijkheid is dat de melkweg en zwarten gaten worden gevormd op hetzelfde moment, maar dan zijn ze opgegroeid in een verschillend tempo.


Plaats op:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: