Uusi 3D-kartta maailmankaikkeuden

Tähtitieteilijät yliopiston Portsmouthin, Englannissa, ovat luoneet täydellisin 3D map kartta maailmankaikkeudesta. Kartta, joka kattaa 95% taivaan ja luovutettiin 218esimo kongressille American Astronomical Society, näyttää kaikki näkyvät rakenteet 380000000 valovuoden päässä Maasta, joka käsittää noin 45 000 galaksia lähellä meidän (halkaisija Linnunradan on noin 100 tuhatta valovuotta).
Kartta koottiin käyttäen tietoja Two-Micron All Sky Survey Redshift Survey. Kesti 10 vuotta tehdä täysi tarkistus yötaivaan käyttäen lähi-infrapuna valonsäteitä, ja käytimme kahta maanpäälliset teleskoopit, Fred Lawrence Whipple observatorio Mount Hopkins Arizonassa, ja Cerro Tololo Amerikan observatoriossa Chilessä .


Jaa:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Jätä vastaus

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: