95% av företagen har färre än 10 anställda

Italien är ett land med små (och medelstora) företag . Bekräftelse av en studie ISTAT för 2009 att 95% av italienska företag har färre än 10 anställda (mikroföretag) och sysselsätter 47% av den totala sysselsättningen, och 65,2%, cirka 3 miljoner företag, har inte inga anställda. De företag verksamma inom industrin och
tjänster är bara under 4,5 miljoner kronor och sysselsätter sammanlagt cirka 17,5 miljoner människor.
ISTAT har hittat en stark koncentration av arbetare i tillverkningsindustrin (23% av totalen), i parti-och detaljhandeln (20%) och byggverksamhet (11%).

Två tredjedelar av de inblandade företagen är individuella och 25% av de anställda, de andra företagen (18% av fallen) att den rättsliga formen av partnerskap, det aktiebolag (17% av företagen) och kooperativ (1, 1%).

Mellan 2008 och 2009, i en ekonomisk kris, minskade antalet med 1% och 2% av företagen sin ockupation. Industrin kommer att minska all tillverkning (-4,5% respektive -5,4% affärsverksamhet anställning). Bara ökar den allmännyttiga sektorn, företag som tillhandahåller el, gas, värme och kyla (19,6% respektive 1% av företagen sysselsättning) och företag som levererar vatten, avlopp, avfallshantering och sanering (3,6% både för företag och sysselsättning).
Den ekonomiska krisen har påverkat alla i Italien. I synnerhet, medan södra och nordöstra står för mer än 60% av den nationella nedgången när det gäller affärer (-1,9% respektive -1,1% respektive), nästan två tredjedelar av minskningen av de anställda är koncentrerat i norr (- 2,6% i nordöstra och -2,1% i nordväst).


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: