Upptäck "saknade massan" av universum

En student i flygteknik som arbetade som praktikant med ett stipendium från Monash University i Melbourne, var Amelia Fraser-McKelvie, 22 år, kunna hitta "saknade massan" av universum.
Som förklaras av dess föredragande, Kevin Pimbblet, Institutionen för fysik

"Det var tanken från en teoretisk synvinkel att universum skulle vara ungefär dubbelt massan, jämfört med vad som observerats. Man trodde att det mesta av detta saknas massa bör placeras i storskaliga kosmiska strukturerna mellan grupper av galaxer som kallas filament. Astrofysiker hade tänkt att massan av låg densitet men hög temperatur, cirka en miljon grader Celsius. Så i teorin borde ha iakttagits på röntgen våglängder Upptäckten av Fraser-McKelvie har visat att hypotesen var korrekt "

Professor Pimbblet betonade att söka efter den "saknade massan" har olika inblandade forskare i årtionden, medan Fraser-McKelvie på bara 90 dagar kunde identifiera de trådar undersökt data som tidigare samlats in av andra kollegor.


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: