Den nya 3D-karta över universum

Astronomer vid University of Portsmouth, England, har skapat den mest kompletta 3D-kartan karta över universum. Kartan, som täcker 95% av himlen och överlämnades till kongressen med American Astronomical Society 218esimo visar alla synliga strukturer inom 380 miljoner ljusår från Jorden, som består av cirka 45 000 galaxer nära våra (diametern på Vintergatan är ca 100 tusen ljusår).
Kartan har sammanställts med hjälp data från de två Micron All-Sky Survey Rödförskjut Survey. Det tog 10 år att köra en fullständig genomsökning av natthimlen med hjälp av nära infraröda strålar av ljus, och använde två markbaserade teleskop, Fred Lawrence Whipple Observatory på Mount Hopkins i Arizona, och Inter-American Observatory, Cerro Tololo i Chile .


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: