Maxi-EU lanserar plan för 750 miljarder euro

En plan på 750 miljarder euro (omkring $ 1000 miljarder), lanserades igår av EU: s finansministrar vid ett särskilt möte Ekofinrådet i Bryssel. Maxi-up för över $ 700.000.000.000 innefattar skapandet av en fond på 500 miljarder euro som kommer att stå för EU, särskilt 60 miljarder kommer att göras tillgängliga av Europeiska kommissionen och de återstående 440 miljarder kommer att göras tillgängliga av medlemsstaterna form av bilaterala lån förebild för dem som nyligen antagits med Grekland. Internationella valutafonden (IMF) kommer att tillhandahålla en mängd ännu inte fastslagits, men det var någonstans mellan 220 och 250 miljarder euro.
ECB, Europeiska centralbanken, har förbundit sig att köpa statsobligationer och privata euro-området.
Två av de två länder som mest utsatta, Spanien och Portugal är vi fast beslutna att sätta ytterligare manövrer för att ytterligare minska underskottet. A vid 1, 5% av BNP i år och ytterligare 2% av BNP nästa år.

Påsarna, efter stora förluster under de senaste dagarna, reagerade mycket bra på nyheterna som kommer från Bryssel. Milan Stock Exchange, Milan Stock Exchange, avslutade dagen med en 11,28% (FTSE MIB index), den näst högsta under det senaste året. Den Madrid Stock Exchange avslutades med en 14,43%, i Aten med en 9,13%, följt av Paris, som slutade med en 9,66% till 3720,29, följt av Amsterdam (7,33 % till 335,24), Frankfurt (+5,3% vid 6017,91), London (5,16% till 5387,42), Zürich (4,45% till 6481,95).


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: