Lanserade X-37B

Det började i går kväll vid 19:52 lokal tid, 00:52 italienska tid, rymdbas vid Cape Canaveral i Florida, X-37B, för sin första flygning kallas USA-212 . L ' X-37B Orbital Test Vehicle (OTV) är ett experimentellt flygplan (därav X i namnet) obemannade, är att kunna landa utan behov av lots ombord. Flygplanet är 8.9 meter hög, 2.9 meter bred och har en vingbredd på 4,5 meter för en vikt på 4990 kg. Det bars in i omlopp av en raket Atlas V, och kan stanna kvar i omloppsbanan under 270 dagar.
Just nu har vi inte avslöjas mål och varaktighet av uppdraget. Efter avslutad uppdraget, kommer X-37B faller ut i atmosfären och landa på flygbasen i Vandenberg USAF.
En andra X-37B byggdes för ett nytt uppdrag av tester som planeras för 2011.
Nedanför video av lanseringen av Atlas V raket som innehåller X-37B.Del


Lämna ett svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: