BNP, ingen omkörning Kina om Japan

Den japanska ekonomin är den näst största ekonomin i världen, åtminstone 2009. Trots den japanska bruttonationalprodukten år 2009 har minskat med 5% var fortfarande högre än för Kina. Under 2009 stod den japanska nominella BNP på 5075 miljoner dollar medan BNP i Kina har "stoppat" till 4,9 biljoner dollar.
Ett gap på $ 175.000.000.000, som har gjort det möjligt Japan för att vara den näst största ekonomi efter USA och före Kina. Resultatet så dåligt för den japanska BNP beror på kollapsen i det första kvartalet 2009, i en kris. Under de följande kvartalen, även om det fanns en svag tillväxt (BNP under det fjärde kvartalet ökade med 1 .1% jämfört med föregående kvartal och 4,6% under samma period föregående år), vilket är dock inte kunnat förhindra det dåliga resultatet .


Dela


Lämna ett svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: