Kina blev världens största exportör, efter Tyskland

Kina blev det första landet i världen exportör överträffar Tyskland. Enligt uppgifter som publicerats av den federala statistikbyrån i Wiesbaden Tyskland under de första 11 månaderna 2009 uppgick den tyska exporten € 734.600.000.000, motsvarande 1050 miljarder dollar (export i november ökade med 1% 0,6 jämfört med oktober).
Samtidigt kinesiska exporten har istället nått 1.070 miljarder dollar. Trots detta kinesiska exporten minskade med 16% under 2009 jämfört med föregående år.
Från 2003 fram till förra året var Tyskland det första exportlandet i världen. Rankingen av exporten under 2008 (baserat på data från CIA World Factbook anser också att EU och lägg den i första hand) såg Tyskland i den första plats med ett värde på exporten uppgick till 1.498 miljoner dollar. På andra plats i denna rangordning av sin export till Kina, med export till 1435 miljoner dollar. På tredje plats, USA, med export till 1277 miljoner dollar. En följer Japan på fjärde plats med export till 746 miljarder dollar, Frankrike på femte plats med export till nästan 602 miljarder dollar, Italien på sjätte plats med export till nästan 547 miljarder dollar. Nionde Storbritannien med export till 466 miljarder dollar.


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF

1 kommentarLämna ett svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: