Rocky exoplanet upptäckt

Har identifierats i februari i år exoplanet någonsin upptäckts mindre och snabbare (en siffra i återuppbyggnaden av Corot-7b).
Upptäckten gjordes av Corot satellit, ett samarbete mellan den franska rymdorganisationen (CNES) och Europeiska rymdorganisationen (ESA). Planeten, som kallas Corot-7b, ligger i stjärnbilden Monoceros (Unicorn) på ett avstånd av 500 ljusår från jorden.
Har nyligen samlat några uppgifter om Europeiska sydobservatoriet planet (ESO) La Silla-observatoriet i Chile, vars resultat publicerades i tidskriften Astronomy and Astrophysics.
Av den information som samlas in Corot-7b har en massa lika med 5 gånger massan av jorden och en radie nästan dubbelt så stor som jorden. Densiteten av planeten är liknande den i jorden. Dess avstånd från stjärnan är 2,5 miljoner miles, och dess rotationsperiod är ca 20 timmar. Planeten rör sig i sin bana med en hastighet av cirka 750.000 kilometer scheman, en hastighet sju gånger högre än för jorden.
Temperaturen kan nå upp till 2000 grader under dagen och på kvällen den sjunker till 200 grader.


Dela


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: