Vapen, Italien andra världskrigets försäljning

Enligt en rapport från USA: s kongress under 2008 var Italien den andra världen försäljning av vapen.
Förenta staterna fortsatte under 2008, överst vapenleverantör till världen, följt på stort avstånd, från Italien som har klarat ryssarna. Försäljning av italienska vapen under 2008 uppgår till det belopp av 3,7 miljarder dollar mot 3,3 miljarder euro av Ryssland (under det föregående året, 2007 hade räknats 10,8 miljarder dollar för försäljning av vapen).
70% av de vapen som säljs under 2008 av amerikanerna, till ett sammanlagt värde av 29,6 miljarder dollar, hamnade i händerna på länder i tredje världen.
Och var de USA-tillverkade 68,4% av alla vapen som säljs världen över under 2008.

Enligt en sökningSIPRI (Stockholm International Peace Research Institute, International Peace Research Institute, Stockholm) världens militärutgifter under 2008 nådde 1.464 miljarder dollar, vilket motsvarar 2,4% av världens BNP, en ökning med 4% jämfört med 2007 och med 45% jämfört med 1999.
Under de 8 år av Bush-ordförandeskapet, har de amerikanska militärutgifterna nått samma nivå som andra världskriget.
USA är det land med den högsta militära utgifterna under 2008, 607 miljoner dollar till 41,5% av världens militära utgifter. På andra plats, och långt ifrån varandra, Kina, med en beräknad kostnad på nästan $ 85 miljarder, och Frankrike med 65,7 miljarder dollar, Storbritannien, med 65,3 miljarder, Ryssland med en beräknad kostnad på 58,6 billion , Tyskland, med 46,8 miljarder, Japan med 46,3 miljarder och Italien med 40,6 miljarder, Saudiarabien med 38,2 miljarder och Indien med 30 miljarder.
De 40 miljarder dollar som spenderas av Italien, vilket motsvarar en utgift per capita på 689 dollar, utgifterna per capita än de tyska och japanska respektive $ 568 och $ 361 men mindre än utgifterna per capita, franska och amerikanska, respektive 1061, 1070 och $ 1967.
Bland de tio största företagen i världen för tillverkning av vapen, som ser Boeing på första plats med $ 30 miljarder i vapenförsäljning och vinst för 4 miljarder dollar, är platsen inte ens den italienska Finmeccanica med nästan 10 miljarder dollar på vapen säljs (2007) och en vinst på 713 miljoner dollar.År 2008 fanns det 60 fredsbevarande operationer som har sett begått upp till 187 tusen operatörer (166 mila tusen civila och 21 militära). Fredsbevarande uppdrag har bidragit med 115 länder, de 10 bidragande länderna var USA, Frankrike, Pakistan, Storbritannien, Bangladesh, Indien, Italien och Tyskland.Aktie:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • Turn this article into a PDF!
Liknande Post:

Lov en Svara

: Alien:: Angel:: Angry:: Blink:: Blush:: Cheerful:: Cool:: CWY:: Devil:: Yr:: Ermm:: Face:: Getlost:: Biggrin:: Happy:: Heart:: Kissing:: Lol:: Ninja:: Pinch:: Pouty:: Sad:: Chockade:: Sick:: Sidled:: Silly:: Sleeping:: Smile:: Tongue:: Unsure:: W00t:: Wassat:: Whistle:: Wink:: Cry: