Supernova upptäckt den mest avlägsna och äldsta någonsin hittats

Astronomer har identifierat de äldsta och mest avlägsna supernova hittat hittills. Enligt de beräkningar av astronomer är stjärnan som exploderade ungefär 10,7 miljarder år sedan, cirka 3 miljarder år efter Big Bang, och 1,5 miljarder år innan Supernova äldsta hittat hittills.
Tekniken som används för att lokalisera denna supernova kan bidra till att identifiera tiotusentals andra antika supernova.
Det ligger är en Supernova Supernova typ II ("typ II" Supernova).


Dela


Lämna ett svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: