Tunguska var en komet?

Den 30 Jun 1908 nära Tunguska floden i Sibirien Podkamennaja fanns det en enorm explosion som förstörde miljontals träd för ett område med 2150 kvadratkilometer. Explosionen var så kraftig att den hördes upp till 1000 miles away.
Orsakerna till explosionen har aldrig varit tydlig, det drabbade området var obebott. Endast 1927 nästan tjugo år senare, organiserade de en första expedition, ledd av den ryska vetenskapsmannen L. Kulik.


För att förklara explosionen har förts fram under åren olika hypoteser, troligen är den att konsekvenserna av en meteorit på några tiotal meter i diameter.
Under de senaste dagarna har publicerats i Geophysical Research Letters (publicerade av American Geophysical Union) en artikel med rubriken Tvådimensionell turbulens, rymdfärja plym transporter i thermospheren, och en eventuell relation till den stora sibiriska Impact Event, med vissa Forskare vid Cornell University, där det antas att Tunguska explosionen orsakades av en komet.
I artikeln vi anser molnen som bildas efter lanseringen av rymdfärjan, moln som noterades efter lanseringen av rymdfärjan Endeavour (STS-118) som lanserades den 8 augusti 2007 och som observerades också för andra lanseringar rymdfärja 1997 och 2003. Dessa moln består av vatten is, är särskilt ljusa, bildas på hög höjd i mesosfären och är kända som nattlysande moln .
I dagarna efter Tunguska explosionen sågs, framför allt i Europa och i Storbritannien, i flera dagar den här typen av moln.
Varenda Shuttle flygning producerar 300 ton vattenånga som frigörs i thermospheren , från vattenånga kommer att utgöra de nattlysande moln i mesosfären .
I artikeln du ansluter de två händelserna, lanseringen av Shuttle och hösten kometen genom att anta att avgaserna från Shuttle har haft samma effekt av fallande komet som har släppt vattenånga i atmosfären. Vattenånga som producerade de nattlysande moln sett i dagarna efter explosionen av Tunguska.


Del


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: