Och "född Fiat-Chrysler

Avtalet mellan Fiat och Chrysler var officiellt slut i dag.
Efter överklagande i helgen av några pensionsfonder i Indiana var respit från Högsta domstolen i USA, de två bolagen gett grönt ljus till avtalet.
Enligt bestämmelserna i New York domstol det gamla Chrysler har företaget nu sålt alla sina tillgångar (med undantag av vissa skulder) till ett nytt företag som heter Chrysler Group LLC. Enligt avtalet har Fiat tagit, genom ett dotterbolag, en 20% av aktierna i Chrysler Group LLC, tillsammans med Fiat har tecknat en rad avtal för överföring av ny teknik för att Chrysler. Denna procentandel skall ökas stegvis upp till totalt 35% "med förbehåll för att uppnå vissa mål enligt avtalet." Upp till denna gräns (35%) med inga kontanter utlägg kommer att vara runt för Fiat, kommer aktierna att gå till Fiat i utbyte för tekniköverföring till den nya Chrysler. Fiat kommer också att öka sin andel senare komma att förvärva en majoritetsandel genom att köpa aktier. Men kan inte förvärva en majoritetsandel i Chrysler förrän de offentliga medel som gavs till Chrysler kommer inte att returneras.
Hittills har Fiat fick 20% av de nya Chrysler, 55% gick till pensionärer sjukvårdsförmåner United Auto Workers Trust, frivillig sammanslutning av före detta anställda (VEBA) gick 8% till finansdepartement och USA 2% gick till den kanadensiska regeringen.
Den nya Chrysler styrelse kommer att bestå av 9 ledamöter, tre utses av Fiat, kommer Sergio Marchionne vara bland dessa är fyra som utses av Institutionen för finansdepartementet i USA, och varje medlem kommer att utses av Kanadas regering och Förenta pensionär medicinska fördelar Lita Auto Workers.
Ordföranden för det nya bolaget blir Robert Kidder, medan VD Sergio Marchionne, säger att

Detta är en mycket viktig dag, inte bara för Chrysler och dess anställda, som har bott det senaste året i en miljö full av osäkerheter, men också för hela branschen automobilistica.Sono medveten om att detta var en process svårt för alla inblandade, men vi är redo att visa för den amerikanska konsumenten att Chrysler återigen kan bli ett starkt företag med ett utbud av konkurrenskraftiga och tillförlitliga bilar som slår fantasin och inspirerar lojalitet.

Vita huset genom en talesman, förklarade sig nöjd med avtalet

Vi är glada att Chrysler-Fiat alliansen nu kan gå vidare, så att Chrysler att framstå som en konkurrenskraftig och effektiv biltillverkare.


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: