HDMI 1.4-specifikationen släppt

Fredag ​​29 maj till kännagavs frisläppandet av HDMI 1.4 specifikationerna.
Frisläppandet hade aviserats för några dagar sedan men sedan nekades, nu är rätt tidpunkt.
Specifikationen HDMI (High Definition Multimedia Interface) 1.4 kommer att finnas tillgänglig för nedladdning på hemsidan hdmi.org senast den 30 juni 2009.
Den nya specifikationen kommer att erbjuda möjligheten att nätverka med Ethernet-anslutning och lägger en Audio Return Channel för att möjliggöra uppströms ljudanslutningar via HDMI-kabeln.
I detalj hur ny den nya specifikationer:

  • HDMI Ethernet Channel. Den nya specifikationen lägger till en datakanal till HDMI-kabeln och kommer att möjliggöra hög hastighet dubbelriktad kommunikation. De anslutna enheter som inkluderar denna funktion kommer att kunna skicka och ta emot data via Ethernet till 100 MB / sek. Tillåter också en enhet med internet för att dela dess samband med andra HDMI-enheter utan behov av en separat Ethernet-kabel. Den här nya funktionen kan du också dela innehåll mellan enheter.
  • Audio Return Channel. Den nya specifikationen ger tillägg av en ljudreturkanal som gör det möjligt att minska antalet kablar som krävs för att skicka ljud uppströms för bearbetning och uppspelning. I de fall där en HD-TV (HDTV) tar emot ljud och videoinnehåll direkt till denna kanal kan TV: n skicka ljudströmmen till A / V-receiver via HDMI-kabeln utan att det behövs en extra kabel.
  • 3D över HDMI. Den nya specifikationen definierar vanliga 3D-format och upplösningar för HDMI-kompatibla enheter. Detta kommer att standardisera del input / output system Home 3D och kommer att fastställa specifikationer för 1080p dubbla strömmen.
  • 4K x 2K upplösning Support. Den nya specifikationen möjliggör HDMI-enheter för att stödja HD-upplösningar fyra gånger längre än upplösning på 1080p. Stöd för 4K och 2K tillåter HDMI-gränssnittet för att överföra innehåll till samma upplösning som många digitala teatrar. Format som stöds: 3840 × 2160 vid 24Hz / 25Hz / 30Hz, 4096 × 2160 vid 24Hz.
  • Utökat stöd för färgrymder. HDMI-teknik stöder nu färgrymder som utformats speciellt för digitalkameror. Genom att stödja sYCC601 kommer Adobe RGB och AdobeYCC601 HDMI-skärmar att kunna spela på ett mycket mer exakt färger i digitala fotografier.
  • Micro HDMI-kontakt. Micro HDMI-kontakt är en liten 19-stifts kontakt som stöder upp till 1080p upplösningar för bärbara enheter. Denna nya kontakten är ungefär mindre än halva HDMI-minikontakt.
  • Connection System Automotive. Det är en specifikation avsedd att användas som grund för distribution av innehåll i hög upplösning (HD) i bilar. HDMI 1.4-specifikationen kommer att ge en lösning för att möta de behov och problem som är vanliga i bilar, såsom värme, vibrationer och buller. Använda Connection System Automotive, kommer biltillverkare har nu en hållbar lösning för att distribuera HD-innehåll i bilen.

Del


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: