Buss, Hubble uppdrag

Lämnar denna kväll, från NASA Space Center i Cape Canaveral, Florida, vid 20:01 Italiensk tid, 14:01 lokal tid, skytteln "Atlantis". Bland målen för uppdraget, STS 125 , viktigt arbete på rymdteleskopet Hubble .
De sju amerikanska astronauter ledda av Scott Altman i 11-dagars varaktighet uppdraget måste ersätta sex gyroskop, den "Fine Guidance Sensor", byta batterier, installerar Wide Field Camera 3, installera de nya Cosmic Origin Spectrograph Spectrgraph, reparation elektronik ombord och ge för byte av det yttre isolerande skiktet. Efter dessa verk Hubble bör se förbättrat sina färdigheter i observation 10-70 gånger. Hubble bars in i omlopp av rymdfärjan STS-31 april 24, 1990, och har varit i branschen nu för 19 år under vilka han som många bilder som kan nås från denna sida.
Du kan följa leva lanseringen av Shuttle via Internet TV-kanal för NASA till denna sida.


Del


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: