Hålen svarta födda före galaxer?

Enligt forskning som presenteras i senaste dagarna till 213esimo möte den American Astronomical Society hålls 4-8 januari i Long Beach, var hål svarta födda före galaxer.
Hittills var det tänkt att förhållandet av massan av den centrala utbuktning av galaxen och massan av svarta hål i mitten av galaxen är konstant och lika med ca 700, oavsett storlek och ålder av galaxen.
När astronomerna använde etern för att analysera fyra galaxer daterade till ca 1-2 miljarder år efter Big Bang upptäckte hål svarta som inte uppfyller detta betänkande. Massan av den centrala utbuktning av galaxen i stället för att 700 gånger massan av svarta hål i centrum av galaxen var bara 30 gånger så mycket .
En möjlig förklaring till denna skillnad är att de svarta hålen bildas först och galaxen har vuxit kring dem, säger Chris Carilli, forskare vid New Mexico National Radio Astronomy Observatory.
En annan möjlighet är att galaxen och svarta hål bildas samtidigt men sedan vuxit i olika takt.

Var sällskaplig, Share!

Var sällskaplig, Share!


Lämna ett svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: