NASA förbereder sig för uppdrag till Jupiter

NASA har meddelat att förbereda ett nytt uppdrag , det uppdraget Juno (Juno), lever på Jupiter.
Lanseringen av satellit, som kommer att ske genom en Atlas raket från Cape Canaveral i Florida, är planerad till augusti 2011 och beräknas nå Jupiter i 2016.
När du når satelliten omloppsbana Jupiter 32 varv runt jorden på en höjd av ca 4800 km för ungefär ett år.
Den kommer att vara de första att förses med solpaneler för energiproduktion, på ett uppdrag att leva så långt bort från solen "Jupiter är mer än 644 miljoner miles (400 miljoner miles) från solen, fem gånger Jordens-sö avstånd, har Juno utformats för att vara mycket effektiva ur energisynpunkt", säger Scott Bolton, en av forskarna Juno leder projektet. Satelliten kommer att använda en kamera och nio instrument för vetenskapen att studera den dolda världen under Jupiters moln. Dessa verktyg kommer att användas för att undersöka förekomsten av en kärna av sten och is, den intensiva magnetfält av planeten, moln av vatten och ammoniak i atmosfären och norrsken.
Förstå bildandet av Jupiter är nödvändig för att förstå de processer som ledde till utvecklingen i resten av solsystemet.

Den Juno uppdrag kommer att vara den andra av de nya gränserna programmet för NASA, var uppdraget Pluto New Horizons uppdrag, som lanserades i januari 2006 väntas anlända på Plutos måne Charon 2015. För att klara uppdraget blir Jet Propulsion Laboratory i Pasadena, Kalifornien, kommer Lockheed Martin att bygga rymdfarkoster. Den italienska rymdorganisationen (ASI) kommer att bidra till uppdraget med en infraröd spektrometer, och en del av försöken radion vetenskap.


Dela:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Lämna en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: