Italiaanse vijfde voor financiële vermogen van huishoudens

Volgens een studie van het Internationaal Monetair Fonds, de Financial Stability Report Global (beschikbaar op dit adres in pdf-formaat), Italiaanse families zijn op de vijfde plaats in de wereld voor financiële rijkdom. Het financieel vermogen van de Italiaanse huishoudens, berekend op pensioenfondsen, staatsobligaties en aandelen, in 2010 is gelijk aan 234% van het nominale BBP. In de eerste plaats de Verenigde Staten met een huishouden financieel vermogen gelijk aan 339% van het nominale BBP, gevolgd door Japan met 309%, Groot-Brittannië met 296%, Canada met 268%, Italië met 234%, met Frankrijk 197%, Australië met 190%, 189% met Duitsland, Zuid-Korea en China 186% 178%.


Aandeel


Laat een reactie

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: