95% van de bedrijven heeft minder dan 10 werknemers

Italië is een land van kleine (en middelgrote) bedrijven . Bevestiging van een studie ISTAT voor 2009 dat 95% van de Italiaanse ondernemingen minder dan 10 werknemers (micro-ondernemingen) hebben en biedt werk aan 47% van de totale werkgelegenheid en 65,2%, ongeveer 3 miljoen bedrijven, is niet geen werknemers. De bedrijven die actief zijn in de industrie en
diensten zijn net onder de 4,5 miljoen en maken gebruik van een totaal van ongeveer 17,5 miljoen mensen.
ISTAT vond een sterke concentratie van arbeiders in de industrie (23% van het totaal), in de groothandel en detailhandel (20%) en de bouw (11%).

Tweederde van de betrokken bedrijven zijn individueel en 25% van de werknemers, de andere bedrijven (18% van de gevallen), de juridische vorm van partnerschap, de joint-stock bedrijven (17% van de bedrijven) en coöperaties (1, 1%).

Tussen 2008 en 2009, in een economische crisis, het aantal daalde met 1% en 2% van de bedrijven de bezetting. De industrie zal verminderen alle productie (-4,5% en -5,4% zakelijk werkgelegenheid). Alleen verhoogt de utilities branche, bedrijven die elektriciteit, gas, stoom en air conditioning (+19.6% en +1% van de bedrijven werkgelegenheid) en de leveranciers van water, riolering, afvalverwerking bieden en sanering (+3,6% zowel voor het bedrijfsleven en werkgelegenheid).
De economische crisis heeft heel Italië. In het bijzonder, het zuiden en het noordoosten goed voor meer dan 60% van de nationale daling in termen van business (-1,9% en -1,1% respectievelijk), terwijl bijna twee derde van de vermindering van de medewerkers is geconcentreerd in het Noorden (- 2,6% in het noordoosten en -2,1% in het noord-westen).


Delen:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: