De rijkdom van de Italiaanse huishoudens steeg naar 9,732 miljard euro

De rijkdom van de Italiaanse huishoudens heeft bereikt 9,732 miljard euro in 2010, met een groei in de periode 2003-2010 jaarlijks gemiddelde van 2,83%, volgens een studie uitgevoerd door het PricewaterhouseCoopers en de Universiteit van Parma. De 37,29% van deze rijkdom, ten belope van 3,63 biljoen euro, bestaat uit financiële activa (in 2003 was 41,3%). 50%, ongeveer 1.800 miljard euro aan financiële activa bestaat uit beleggingen in obligaties en cash. Als verdere bevestiging van de risico-aversie van de Italiaanse families. De gebouwen vertegenwoordigen 57,8% van de Italiaanse vermogen van huishoudens (in 2003 was 53,1%), en is gelijk aan ongeveer 5,626 miljard euro.
De totale rijkdom van de vermogende particulieren (vermogende particulier of een rijkdom van erkende personen vloeistof volgens afspraak vastgestelde ten minste 1 miljoen euro), heeft 639 000 gezinnen met een gemiddelde portefeuille van 1,42 miljoen, bereikte 910 miljard euro ( een stijging van 3,2%).

Volgens een eerdere studie van de Bank van Italië de Italiaanse financiële vermogen van huishoudens in het voorgaande jaar, 2009, werd ongeveer 9.500 miljard euro.


Delen:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: