Lokale belastingen, elke burger betaalt 2.364 euro per jaar

De gemiddelde lokale belastingen betaald door alle Italiaanse burgers in de regio van de gewone was in 2008 op 2.364 euro. Van deze 2.364 euro, 1.932 euro voor de kosten van het Gewest, 344 euro aan de stad belastingen en servicekosten 88 euro aan de provincie.
Het cijfer is het resultaat van een technische studie van het Huis, dat is gebaseerd op gegevens voor 2008, die door Copaff (de Gemengde Commissie voor fiscale federalisme) dat de ANSA later herzien.
Lokale belastingen worden betaald hoogste in Lombardije, waar iedere burger betaalt een gemiddelde van 2.697 euro per jaar. Na de Basilicata, waar iedere burger betaalt een gemiddelde van 2.571 euro per jaar, Lazio, waar iedere burger betaalt 2.546 euro, Emilia-Romagna en Toscane, respectievelijk 2.541 en 2.501 euro.
Lokale belastingen worden betaald in plaats van lichtere in Campania, waar iedere burger betaalt een gemiddelde van 1.657 euro per jaar, 63% minder dan in Lombardije. Iets meer, 1726 euro, de lokale belastingen betaald in Californië, die worden betaald 1.994 euro in Abruzzo.

Voor regio's met een speciale status elke burger heeft betaald een gemiddelde van 3.861 euro, waarvan 3.536 euro in de regio's, 273 euro en 52 euro voor gemeenten aan de provincies.
In Valle d'Aosta elke burger betaalt lokale belastingen 11.537 euro (11.110 euro aan de regio en 427 euro voor de gemeenten, is er niets aan de provincie), in Trentino Alto-Adige iedere burger betaalt 8.545 euro (8.341 euro aan de regio, 204 euro aan de stad, niets aan de provincie). In Friuli Venezia Giulia iedere burger betaalt 4.711 euro (4.358 euro aan de regio, 308 euro en 45 euro aan de gemeente aan de provincie). In Sardinië, iedere burger betaalt een gemiddelde van 3.754 euro (3.361 euro aan de regio, 323 aan de gemeente naar de provincie en 70).
Sicilië is in de regio met een bijzondere status, waar u minder betaalt in de lokale belastingen, EUR 2561 (2243 voor de regio, 258 tot en met de gemeenschappelijke euro, 60 euro aan de provincie).

Met betrekking tot de overdracht van geld van de centrale overheid aan de gewesten Molise, dat was de op een na laagste belastingen, is de regio die meer geld ontvangt van de staat, 1.353 euro voor elke burger. Piemonte is de regio die minder geld ontvangt van de staat, 166 euro per inwoner, gevolgd door Lombardia, 175 euro voor elke burger. Naar aanleiding van de Marche (197 euro), Basilicata (207 euro), Calabrië (208 euro), Veneto (211 euro) en Lazio (217 euro).

Delen:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: