Verslonden de planeet van zijn ster

Verslonden een planeet van zijn ster, is het verschijnsel dat is geïdentificeerd dankzij een nieuw instrument van de Hubble Space Telescope, de Cosmic Origins Spectrograph (COS).
Het fenomeen, waarin er geen overdracht van materiaal tussen het hemellichaam en de ster was al bekend, maar in het verleden waren alleen waargenomen tussen paren van sterren ( binaire ster-systemen ) en niet tussen een ster en een planeet.
De ster wordt genoemd WASP-12 en is gelegen in het sterrenbeeld Auriga op een afstand van 600 lichtjaren van de zon, is de planeet genoemd WASP-12b is een gasvormige planeet vier keer groter dan Jupiter, en duurt een dag om een complete cirkel rond de ster.
Volgens de wetenschappers binnen 10 miljoen jaar van de planeet zal niet langer bestaan, volledig "verteerd" door zijn ster.
De planeet is zo dicht bij de ster dat de temperatuur 2800 graden Fahrenheit (1537 ° C), ook wel bereikt getijdekrachten van de ster zijn letterlijk "rekken" van de planeet te maken lijken op een voetbal.


Delen:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: