PIIGS in Italië?

In de afgelopen dagen de Europese aandelenmarkten leed zware verliezen, om op Europese aandelen rekeningen af ​​te wegen voor de bezorgdheid van sommige EU-landen. In eerste instantie, het land van de grootste zorg was Griekenland. Griekenland zijn toegevoegd in de afgelopen dagen in Spanje en Portugal.
De EU-commissaris voor economische en monetaire zaken, Joaquin Almunia, had gezegd in de afgelopen dagen dat Spanje en Portugal "gemeenschappelijke problemen" met Griekenland, dan sprak ook aan het hoofd van het IMF, Dominique Strauss-Khan, die zei dat de crisis in het Spaans is "zeer sterk".

De Amerikaanse media vertellen het verhaal dat je verwijst naar de onrust die zou worden van de landen 'PIIGS "waar PIIGS zou een acroniem gevormd uit de initialen van de namen van een aantal Europese landen, Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje. Voor de hand liggende woordspeling met de Engels term varkens, wat betekent dat varken.

Nu de economische situatie niet is een van de beste is zeker niet nieuw. Maar de Italiaanse economische situatie is zeker niet de slechtste, of onder het ergste.

Kijkend naar sommige van de gegevens is bekend dat de situatie in veel andere landen, ook heel belangrijk, is nog erger, in sommige gevallen veel, dan de Italiaanse.
De Italiaanse regering schuld ( hier de data 1885-2001) is een van de hoogste in de wereld, maar niet de hoogste. Op 31 december 2008, de Italiaanse overheidsschuld bedroeg 1663 miljard euro, terwijl het BBP gestopt om 1572 miljard euro, of de overheidsschuld bedroeg 105,8% van het BBP. Een zeer hoge ratio, maar (veel) lager dan die van Japan (die tot op heden is de tweede wereldeconomie), waarbij de verhouding tussen het tekort / BBP is gelijk aan 170%. De Franse overheidsschuld , eind 2008, bereikte het 1327 miljard euro (68% van het BBP). De overheidsschuld in Duitsland , in 2007, werd bijna 1600 miljard (66% van het BBP). De Amerikaanse staatsschuld voor 2010 is naar schatting gelijk aan 9881 miljard dollar (67,1% van het BBP). Zal naar verwachting groeien tot US 12594 miljard dollar (68,5% van het BBP) in 2014.
De meerderheid van de Amerikaanse staatsschuld is in handen van buitenlandse regeringen. China is de leider van de Amerikaanse schuldeisers, houden U. S. staatsobligaties voor bijna 800 miljard dollar, volgens de gegevens van 2009 . De tweede plaats in deze rangschikking is Japan met 751 miljard dollar in Amerikaanse staatsobligaties. Daarna, zeer afstandelijke, Groot-Brittannië, met bijna $ 250 miljard.
Italië heeft obligaties voor 17,4 miljard dollar. Frankrijk 24,6 miljard, Duitsland 56,3 miljard.

De Italiaanse buitenlandse schuld (naar schatting) in 2008 bedroeg 1,06 miljard dollar.
Japan had een buitenlandse schuld in 2007 (dus vóór de crisis), van 1492 miljard dollar. Spanje, in 2008, had een buitenlandse schuld meer dan twee keer hoger dan de Italiaanse een ten bedrage van 2,478 miljard dollar. Frankrijk had in 2007 een buitenlandse schuld van meer dan vier keer hoger dan de Italiaanse een, een bedrag van 4396 miljard dollar. Duitsland had zelfs een buitenlandse schuld in 2007, meer dan vier keer hoger dan de Italiaanse een, een bedrag van 4489 miljard dollar. Groot-Brittannië had in 2009 een buitenlandse schuld van meer dan 9 keer de Italiaanse een, een bedrag van 9191 miljard dollar.
De Verenigde Staten hadden in 2009 een buitenlandse schuld 13 keer groter is dan de Italiaanse een, dat gelijk is aan 13773 miljard dollar.
De buitenlandse schuld per hoofd van de bevolking voor Italië was in 2008, een bedrag van 18235 dollar. De buitenlandse schuld per hoofd van de bevolking van Japan was, in 2007, 4528 dollar. Voor Spanje bedroeg in 2008 tot 49619 dollar (bijna drie keer de Italiaanse een). Voor Frankrijk bedroeg in 2007 68,183 dollar (bijna vier maal de Italiaanse een). Voor Duitsland bedroeg in 2007 54.604 dollar (drie keer hoger dan de Italiaanse een). Voor Groot-Brittannië bedroeg in 2009 150.673 dollars (meer dan 8 keer hoger dan de Italiaanse een).
Voor de Verenigde Staten bedroeg in 2009 42,343 dollars (meer dan het dubbele van de Italiaanse een).

De Italiaanse schulden van de huishoudens groeide in 2009, maar veel minder dan elders. De gemiddelde schuld per huishouden was, in 2009, van 21.270 euro in Italië, 36.150 in Frankrijk, 37.785 euro in Duitsland, 55.886 euro in Spanje, en 63.477 euro in Groot-Brittannië.

Van de nota ook op dat in de VS, in 2009, hebben meer dan 100 banken is mislukt .

De Italiaanse BBP voor 2009 wordt geschat op minder dan 2000 miljard dollar. Italië heeft uitgevoerde goederen en materialen voor bijna 370 miljard dollar (geschat) in 2009, zesde in de ' ranking van de export . "

Waarschijnlijk in de VS, of in het algemeen in de Angelsaksische wereld, geconfronteerd met een ernstige crisis, zouden ze beter nadenken over het oplossen van hun (vele) problemen ( 1 , 2 , 3 ) in plaats van naar andermans problemen te kijken.


Delen:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF

2 reacties

1
Zaterdag de 6 februari 2010 - 20:34

PIIGS in Italië? ...

In de afgelopen dagen de Europese aandelenmarkten leed zware verliezen, om op Europese aandelen rekeningen af ​​te wegen voor de bezorgdheid van sommige EU-landen. In eerste instantie, het land van de grootste zorg was Griekenland. Griekenland ...

2
Zaterdag de 6 februari 2010 - 20:40

PIIGS in Italië? ...

In de afgelopen dagen de Europese aandelenmarkten leed zware verliezen, om op Europese aandelen rekeningen af ​​te wegen voor de bezorgdheid van sommige EU-landen. In eerste instantie, het land van de grootste zorg was Griekenland. Griekenland ...Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: