70 jaar geleden de Tweede Wereldoorlog

Zeventig jaar geleden, 1 september 1939 viel Duitsland Polen, waardoor het begin van de Tweede Wereldoorlog. In de maanden voor het uitbreken van de oorlog met Hitler-Duitsland het had gesloten Pact van Staal met Italië, 22 mei 1939, en het niet-aanvalsverdrag (het pact Molotov-Ribbentrop ) met de Sovjet-Unie op 23 augustus, 1939, slechts enkele dagen voor de start van de oorlog.
Italië in de dagen voor het begin van de oorlog probeerde hij het ​​uitbreken van de oorlog in de hoop op een nieuwe conferentie als degene die in voorkomen Monaco in 1938, maar leverde geen resultaten te krijgen.
De eerste van september om 8 uur in de ochtend, Duitse troepen het grondgebied van Polen . Op 3 september, Groot-Brittannië en Frankrijk de oorlog aan Duitsland, Italië verklaarde zich "niet-oorlogvoerende".
Op 17 september , na twee weken van de Duitse, de Sovjet-Unie aanviel Polen uit het oosten. De Sovjet-Unie en Duitsland verdeelde het grondgebied van Polen. Op 30 november 1939 de Sovjet-Unie aanviel Finland.
Op 10 juni 1940 nadat Duitsland Frankrijk waren binnengevallen door België en Nederland Italië in de oorlog.
De 27 september 1940 Italië, Duitsland en Japan ondertekend in Berlijn op de Tripartite Pact .
Op 7 december 1941 viel Japan de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor in Hawaii.
Op 8 december 1941 werd de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de oorlog verklaren aan Japan op 11 december, Duitsland en Italië de oorlog verklaren aan de Verenigde Staten, de Verenigde Staten en China de oorlog verklaren aan Duitsland en Italië.
Op 22 juni 1941 viel Duitsland de Sovjet-Unie ( Operatie Barbarossa ).
In 1942, met de nederlaag van El Alamein en Stalingrad begint het einde van de As-mogendheden.
De 25 juli 1943 De Grote Raad van het fascisme stemden tegen Mussolini, die werd gearresteerd door koning Vittorio Emanuele III, 8 september Italië tekende een wapenstilstand met de geallieerden.
Op 30 april 1945, Adolf Hitler pleegt zelfmoord in Berlijn bunker met het register dat onder de aanval van het Rode Leger. Op 8 mei 1945 afkopen Duitsland.
Op 6 augustus en 9 augustus 1945 de Verenigde Staten daalde twee atoombommen op de steden Hiroshima en Nagasaki . De 14 ugustus 1945 met de capitulatie van Japan een einde aan de Tweede Wereldoorlog.
De doden waren meer dan 60 miljoen, waarvan 6 miljoen joden vermoord in concentratiekampen.

Vandaag, ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van het begin van de Tweede Wereldoorlog in Gdansk zal een ceremonie worden bijgewoond door onder anderen de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Russische premier Vladimir Poetin, de Italiaanse premier Silvio Berlusconi en de vertegenwoordigers van de Verenigde Staten, Groot-houden Groot-Brittannië, Frankrijk en andere landen.

Wees Gezellig, Share!

Wees Gezellig, Share!


Laat een reactie achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: