De terugkeer van kernenergie in ItaliëDoor de Senaat heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel over de ontwikkeling met 154 stemmen voor en 1 stem tegen en 1 onthouding (die gelijk is aan de Senaat om tegen te stemmen). De oppositie heeft niet deelgenomen aan de stemming. doorgegeven Het wetsvoorstel bevat belangrijke nieuws op verschillende fronten, zoals de invoering van de class action, maar dat zal niet in werking treedt vóór januari 2010.
De belangrijkste wijziging betreft echter kernenergie. De goedgekeurde wetsvoorstel schrijft voor dat binnen zes maanden zal de overheid wetgeving voor te bereiden voor de locatie van de faciliteiten en opslag systemen en opslag van radioactief afval. CIPE zal zich inspannen om de soorten van planten te bepalen.
De locaties die betrokken kunnen worden verklaard "van nationaal strategisch belang" en kunnen daarom ook worden onderworpen aan militaire controle, zoals het geval is voor de stortplaatsen.
Het zal voor het Agentschap voor nucleaire veiligheid op de bouw werk te waarborgen en later op het beheer van de lozing van radioactieve afvalstoffen.
Delen:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: