Lunar Reconnaissance Orbiter

Lanceerde vorig jaar juni 19 om 17:32 lokale tijd (22:32 Italiaanse tijd) vanaf Cape Canaveral Atlas Centaur raket met twee sondes gericht naar de maan.
De eerste sonde, de Lunar Reconnaissance Orbiter heeft met succes maanbaan getreden op 06:27 op 23 juni na bijna 5 dagen van de reis.De Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) in een baan op een hoogte van 50 km (31 mijl) voor ongeveer een jaar. Haar missie zal worden om primaire informatie voor de voorbereiding van een toekomstige Lunar Exploration verzamelen.
Met name zal de LRO interessante plaatsen aanvoer zich bevindt, potentiële middelen (met bijzondere aandacht voor de mogelijkheid van het detecteren van water in de vorm van ijs), de effecten van langdurige blootstelling aan straling maan karakteriseren. Het zal ook gegevens waarmee driedimensionale kaarten van het maanoppervlak te tekenen.
Onder de instrumenten ter beschikking van de LRO 's Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC), dit is pagina gewijd aan de LROC en deze pagina zal worden opgenomen beelden verkregen door LROC.

De tweede sonde, de Lunar Crater Observation en Sensing Spacecraft (LCROSS). missie LCROSS's is om te zoeken naar sporen van water. Daartoe zal de sonde volgt de tweede fase van de raket dat haar bracht in een baan en zal crashen op het maanoppervlak. De impact van puin en produceren een gat in de maanbodem. De sonde zal analyseren het puin en het gat op zoek naar water. De crash van de tweede fase van de raket is gepland voor 9 oktober 2009.

Wees Gezellig, Share!

Wees Gezellig, Share!

2 reacties

1
Woensdag 17 maart, 2010 - 18:45

[...] Lunar Reconnaissance Orbiter lancering op 19 juni, om 17:32 lokale tijd (22:32 Italiaanse tijd) vanaf Cape Canaveral Atlas Centaur raket met twee sondes gericht op de maan. De eerste sonde, de Lunar Reconnaissance Orbiter succes maanbaan at 6:27 getreden op 23 juni na bijna 5 dagen van de reis. De Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) naar blog baan: Various Notes | lees het artikel [...]

2
Dinsdag 1 juni, 2010 - 07:45

[...] Lunar Reconnaissance Orbiter lancering op 19 juni, om 17:32 lokale tijd (22:32 Italiaanse tijd) vanaf Cape Canaveral Atlas Centaur raket met twee sondes gericht op de maan. De eerste sonde, de Lunar Reconnaissance Orbiter succes maanbaan at 6:27 getreden op 23 juni na bijna 5 dagen van de reis. De Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) naar blog baan: Various Notes | lees het artikel [...]Laat een reactie achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: