Tunguska was een komeet?

De 30 juni 1908 in de buurt van de rivier de Tunguska in Siberië Podkamennaja was er een enorme explosie die miljoenen bomen vernietigd voor een oppervlakte van 2150 vierkante kilometer. De explosie was zo sterk dat het werd gehoord, tot 1000 mijl afstand.
De oorzaken van de explosie zijn nooit duidelijk geweest, het getroffen gebied was onbewoond. Alleen in 1927, bijna twintig jaar later, organiseerde ze een eerste expeditie, onder leiding van de Russische wetenschapper L. Kulik.


Om explosie te verklaren is voortbewogen over de jaren verschillende hypothesen, de meest waarschijnlijke is dat het effect van een meteoriet van enkele tientallen meters in diameter.
In de afgelopen dagen is gepubliceerd in Geophysical Research Letters (gepubliceerd door de American Geophysical Union) een artikel, getiteld Two-dimensionale turbulentie, space shuttle pluim vervoer in de thermosfeer, en een mogelijke relatie tot de Grote Siberische Impact Event, door sommige Onderzoekers van Cornell University, waarbij wordt verondersteld dat de Tunguska explosie werd veroorzaakt door een komeet.
In het artikel beschouwen we de wolken die worden gevormd na de lancering van de Space Shuttle, wolken die werden waargenomen na de lancering van de Endeavour (STS-118) gelanceerd op 8 augustus 2007, en die werden ook waargenomen voor andere lanceringen space shuttle in 1997 en 2003. Deze wolken bestaan ​​uit waterijs, zijn bijzonder helder, gevormd op grote hoogte in de mesosfeer en staan ​​bekend als lichtende nachtwolken .
In de dagen na de Tunguska explosie werden waargenomen, vooral in Europa en in Groot-Brittannië, voor enkele dagen dit soort wolken.
Elke Shuttle vlucht produceert 300 ton van de waterdamp die vrijkomen in de thermosfeer , van deze waterdamp zal de lichtende nachtwolken in de vorm mesosphere .
In het artikel van de twee gebeurtenissen, de lancering van de shuttle en de val van de komeet door te veronderstellen dat de uitlaatgassen van de Shuttle hetzelfde effect van vallende komeet die waterdamp heeft vrijgegeven in de atmosfeer heeft gehad verbinden u. Waterdamp dat de lichtende nachtwolken gezien in de dagen na de explosie van Tunguska geproduceerd.


Aandeel


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: