Intel dreigt een mega boete door de Europese Commissie

Intel waarschijnlijk geconfronteerd in de komende dagen voor de levering van een grote boete van de Europese Commissie om concurrentieverstorende praktijken. Zoals gemeld door de Financial Times de Europese Commissie zou Intel boete voor misbruik van een dominante positie op de wekelijkse vergadering gepland voor woensdag.
De Cupertino bedrijf is beschuldigd van concurrentieverstorende praktijken, zoals het verlenen van kortingen aan bouwers die vertraagd of geannuleerd de presentatie van systemen gebaseerd op AMD-processors, of als betalingen aan een grote Europese detailhandelaar niet weg te geven computers met AMD-processors. Het onderzoek van Intel door de Europese Commissie werd opgericht in 2000 na een klacht van AMD voor oneerlijke concurrentiepraktijken. Vier jaar later, heeft de Commissie gevraagde informatie van Intel, en in 2007 formeel haar beschuldigingen aan Intel.
Intel nu dreigt een sanctie die sommigen wellicht groter zijn dan die opgelegd aan Microsoft in februari vorig jaar.
Theoretisch kan de omvang van een eventuele boete zou kunnen worden tot 10% van de omzet, in het geval van Intel, die vorig jaar was de omzet van 37,6 miljard US-dollar zou kunnen worden tot bijna 4 miljard dollar. In feite als je tot het opleggen van de straf is zeer waarschijnlijk dat de omvang is veel minder dan dit bedrag.

Soortgelijke Post:

Share:
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google
 • Live
 • YahooMyWeb
 • Technorati
 • OKNotizie
 • Diggita
 • Wikio IT
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • Facebook
 • BlinkList
 • blogmarks
 • description
 • Furl
 • MisterWong
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • SphereIt
 • Spurl
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Ma.gnolia
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Upnews

Verlaat een Antwoord

: Alien:: Engel:: Boos:: Blink:: Blush:: Vrolijk:: Cool:: Cwy:: Devil:: Duizelig:: Ermm:: Gezicht:: Getlost:: Biggrin:: Happy:: Hart:: Kissing:: Lol:: Ninja:: Pinch:: Pouty:: Triest:: Geschokt:: Sick:: Zijwaarts:: Silly:: Sleeping:: Smile:: Tong:: Onzeker:: W00t:: Wassat:: Whistle:: Wink:: Wub:

CAPTCHA image