Botsing van de satellieten in een baan

Op 10 februari, twee satellieten, een Amerikaanse en een Russische hebben botste in een baan.
De Amerikaanse satelliet werd een deel van de Iridium-systeem (een groep van satellieten voor telecommunicatie), terwijl de satelliet was een Russische militaire satelliet (Kosmos-2251). De botsing zou worden op ongeveer 800 km hoogte.
Het puin als gevolg van de botsing tussen de twee satellieten konden gaan naar andere satellieten die Russen in de buurt zijn en zou worden uitgerust met nucleaire reactoren staking, volgens Russische bronnen wijzen. Het risico is dat een clash tussen het puin afkomstig van de botsing en deze satellieten kan leiden tot het lekken van radioactief materiaal in een baan.
In plaats daarvan is er geen risico naar het International Space Station (International Space Station, ISS), die in een baan 430 km hoog zijn, de risico's veel groter zijn voor de Hubble Space Telescope, die ligt op 600 km hoog.


Delen:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: