"Verander de PlayStation is illegaal"

Wijzig de PlayStation in om te kunnen om niet-originele games te gebruiken is illegaal.
Bevestigt een oordeel, geen. 1243, uitgegeven door de Vierde strafkamer van het Hof van Cassatie.
Volgens de Hoge Raad voor de PlayStation video games worden beschouwd als "intellectueel eigendom" en daarom worden beschermd door het auteursrecht. Wijzig de PlayStation aan de beveiligingen te omzeilen en om niet-originele games gebruiken representeert dus een illegale actie.
De zaak betrof een ondernemer in de provincie Trento verkopen mod-chip om de PlayStation veranderen. De man was veroordeeld in eerste aanleg en in hoger beroep vrijgesproken. Verdedigers man stelde dat de verkochte chips niet waren gericht op het veranderen van de bescherming van de PlayStation, maar om "uitbreiden van de mogelijkheden, volstrekt legitiem, de PS2", en ook dat videospellen zijn software en PlayStation is een computer.
Voor het Hooggerechtshof in plaats van de PlayStation is een "automatische gegevensverwerking", een "game console", en video-games zijn "werken van het complex en multi-media."
Daarom het Hooggerechtshof het beroep veroordeling van de man naar de rechtbank kosten en vergoeding van 2.500 euro te betalen aan Sony te betalen afgewezen.


Aandeel


Laat een bericht achter

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: