Planet ædt af sin stjerne

Slugte en planet fra dens stjerne, er det fænomen, som er blevet identificeret takket være et nyt instrument af Hubble Space Telescope, det Cosmic Origins Spectrograph (COS).
Det fænomen, hvor der er overførsel af materiale mellem himmellegeme, og stjernen var allerede kendt, men i fortiden havde kun været observeret mellem par af stjerner ( binær stjernesystemer ) og ikke mellem en stjerne og en planet.
Stjernen er kendt som Wasp-12 og ligger i stjernebilledet Auriga i en afstand af 600 lysår fra Solen, planeten er det kaldte WASP-12b er en gasformig planet fire gange større end Jupiter, og tager en dag at lave en komplet cirkel rundt om stjernen.
Ifølge forskere inden for 10 millioner år planeten vil ophøre med at eksistere fuldstændigt "forbruges" af sin stjerne.
Planeten er så tæt på stjernen, at dens temperatur når op på 2.800 grader Fahrenheit (1537 ° C), også kendt som tidevandskræfter af stjernen er bogstaveligt talt "stretching" planeten, indtil den ligner en fodbold.


Aktie:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Efterlad en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: