Tunguska var en komet?

30 juni 1908 nær Tunguska-floden i Sibirien Podkamennaja der var en kæmpe eksplosion , der ødelagde millioner af træer i et område på 2150 kvadratkilometer. Eksplosionen var så kraftig, at det føltes op til 1000 kilometer væk.
Årsagen til eksplosionen har aldrig været klart, det ramte område var helt ubeboet. Kun i 1927, næsten tyve år senere, blev afholdt den første ekspedition, ledet af russisk videnskabsmand L. Kulik.


For at forklare eksplosionen har været fremført i årenes løb flere forudsætninger, det mest sandsynlige er, at effekten af ​​en meteorit af nogle snese meter i diameter.
I de seneste dage er der blevet offentliggjort i Geophysical Research Letters (offentliggjort af American Geophysical Union) en artikel med titlen To-dimensionelle turbulens, rumfærge plume transport i Termosfære, og et forhold som muligt til den store sibiriske Impact begivenhed, som nogle Forskere ved Cornell University, hvor det antages, at Tunguska eksplosionen var forårsaget af en komet.
I artiklen, vi tager hensyn til de skyer, der dannes efter lanceringen af ​​en rumfærge, skyer, der blev noteret efter lanceringen af ​​rumfærgen Endeavour (STS-118) lancerede den 8. august 2007, som også blev observeret for andre lanceringer af Shuttle i 1997 og 2003. disse skyer består af isvand, er særligt lyse, er dannet ved en høj højde i mesosfaeren og er kendt som noctilucent skyer .
I dagene efter Tunguska eksplosionen er blevet observeret i Europa og især i Storbritannien, i flere dage denne type skyer.
Hver eneste Shuttle flyvning producerer 300 tons vanddamp, der er udgivet i Termosfære , fra denne vanddamp vil danne noctilucent skyer på mesosfaeren .
I den artikel, du forbinde de to begivenheder, lanceringen af ​​Shuttle og faldet af komet antage, at udstødningen af ​​Shuttle har haft samme virkning som kometen faldende vanddamp frigivet til atmosfæren. Vanddamp, der har produceret den noctilucent skyer set i dagene efter eksplosionen i Tunguska.


Del


Efterlad et svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: