Den Grønland fejrer uafhængighed

Den Grønland fejret i går med en stor fest på den første dag af uafhængighed fra Danmark. Mere præcist går trådte i kraft den statut for autonomi, som er det første skridt til at opnå uafhængighed. Den proces, der fører til fuld uafhængighed, er stadig meget lang, antages det i mange år.
Startende fra i går, har den lokale regering overtaget kontrollen med politiet og domstolene, og Kalaalisut, det sprog, eskimoerne, blev den officielle sprog. Mens så vidt angår udenrigspolitik, pengepolitik, den officielle valuta og Højesteret vil have kompetence dansk indtil afslutningen af processen for uafhængighed. Dog skal forvaltningen af udenrigspolitikken og den monetære politik skal træffes i samråd med den lokale regering.

Andel:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • Turn this article into a PDF!


Efterlad en kommentar

: Alien:: Angel:: Angry:: Blink:: Blush:: Cheerful:: Cool:: CWY:: Devil:: Svimmel:: Ermm:: Ansigtet:: Getlost:: Biggrin:: Happy:: Hjerte:: At kysse:: Lol:: Ninja:: Pinch:: Pouty:: Sad:: Chokeret:: Sick:: Sidelæns:: Silly:: Sleeping:: Smile:: Tongue:: Unsure:: W00t:: Wassat:: Fløjt:: Wink:: Cry: