Intel, maxi bøde på € 1060000000

Europa-Kommissionen havde pålagt onsdag en stor bøde fra 1.060 millioner EUR til Intel, for at indføre strategier illegal forretning .
Kommissionen i en note forklarer, at "konstaterede, at Intel har gjort brug af to særlige former for ulovlig praksis. Først Intel gav helt eller delvist skjulte rabatter til computerproducenter, forudsat at de har købt hele eller næsten hele x86-processorer, de havde brug for.
Intel gjorde også direkte betalinger til fordel for en større detailhandler på betingelse af, at det ville kun sælge computere med x86-processorer. Disse rabatter og betalinger faktisk forhindrede kunder, og i sidste ende forbrugerne, at henvende sig til alternative produkter. For det andet, Intel gjort direkte betalinger til computerproducenter for at standse eller forsinke lanceringen af ​​specifikke produkter, der indeholder konkurrenter x86 CPU'er og begrænse salgskanaler til rådighed for disse produkter. Kommissionen fandt, at denne praksis udgøres af Intel misbrugte sin dominerende stilling på markedet for x86-processorer, som har skadet forbrugerne i hele EØS. Reduktion af Konkurrenternes muligheder for at konkurrere i aktier i Intel har svækket konkurrence og innovation. "
EU-kommissær for konkurrence, Neelie Kroes sagde, at "Intel har skadet millioner af europæiske forbrugere ved bevidst handler for at holde konkurrenter ude af markedet for computerchips i mange år. En overtrædelse som alvorlig og langvarig konkurrencereglerne kan ikke tolereres. "
Denne straf kommer efter en undersøgelse, der varede 9 år. Bøden skal betales senest 3 måneder, og vil ende i kasser af den europæiske, men Intel har allerede meddelt, at den vil indbringe en klage inden 60 dage til EF-Domstolen.
Den bøde, Intel, overstiger det pålægges Microsoft i februar sidste år.


Andel


Efterlad en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: