Clash of the satellitter i kredsløb

På 10 februar to satellitter, kolliderede en amerikansk og en russisk i kredsløb.
Den amerikanske satellit var en del af Iridium-systemet (en gruppe af kommunikationssatellitter), mens satellitten var en russisk militær satellit (Kosmos-2251). Sammenstødet ville være på omkring 800 km højde.
Den snavs som følge af kollision mellem to satellitter kunne gå til at ramme andre satellitter, som russerne er tæt, og der ville have atomreaktorer, ifølge russiske kilder påpege. Risikoen er, at enhver sammenstød mellem resterne stammer fra kollisionen, og disse satellitter kan føre til lækage af radioaktivt materiale i kredsløb.
I stedet bør der ikke være risiko for Internationale Rumstation (International Space Station, ISS), som er placeret i kredsløb i 430 km højde, ville risikoen være meget større for Hubble Space Telescope, der er 600 km i højden.


Share:
 • OKNotizie
 • Wikio IT
 • Digg
 • del.icio.us
 • Google Bookmarks
 • Yahoo! Bookmarks
 • Live
 • Technorati
 • Diggita
 • Twitter
 • Identi.ca
 • Tumblr
 • Posterous
 • Facebook
 • FriendFeed
 • HelloTxt
 • Ping.fm
 • Suggest to Techmeme via Twitter
 • Diigo
 • MySpace
 • Yahoo! Buzz
 • MisterWong
 • MSN Reporter
 • Upnews
 • Segnalo
 • Fai.Info
 • LinkedIn
 • Propeller
 • SphereIt
 • Netvibes
 • BlinkList
 • blogmarks
 • DZone
 • NewsVine
 • Reddit
 • Simpy
 • Slashdot
 • StumbleUpon
 • BarraPunto
 • Blogosphere News
 • Sphinn
 • Netvouz
 • PDF


Efterlad en kommentar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: