Hullerne sorte født før galakserne?

Ifølge forskning præsenteret for nylig på 213 møde i American Astronomical Society , der går fra 04 til 08 januar i Long Beach, var huller sorte født før galakser.
Indtil nu er det mente , at forholdet mellem massen af den centrale bule af galaksen og massen af sorte huller i midten af galaksen var konstant og lig med omkring 700, uanset størrelse og alder af galaksen.
Når astronomer har brugt radiobølger til at analysere fire galakser dateret til omkring 1-2 milliarder år efter Big Bang har opdaget huller sorte, der ikke respekterer dette forhold. Massen af den centrale udbuling af galakser stedet for at være 700 gange massen af sorte huller i midten af galaksen var kun 30 gange så meget .
En mulig forklaring på denne forskel er, at hullerne sorte blev dannet før og Galaxy er vokset omkring dem, siger Chris Carilli, forsker ved New Mexico National Radio Astronomy Observatory.
En anden mulighed er, at Galaxy og sorte huller blev dannet på samme tid, men derefter er dyrket ved forskellige hastigheder.


Del


Efterlad et svar

:alien::angel::angry::blink::blush::cheerful::cool::cwy::devil::dizzy::ermm::face::getlost::biggrin::happy::heart::kissing::lol::ninja::pinch::pouty::sad::shocked::sick::sideways::silly::sleeping::smile::tongue::unsure::w00t::wassat::whistle::wink::wub: